alles in LIMBURG LIMBURG Heeft De Toekomst

Schel­vis met fris len­te­stamp­pot­je
Recept van Don Caris uit Sittard

Schel­vis met fris len­te­stamp­pot­je
RECEPT HUISKOK
© Foto: AH.nl/Allerhande

Ingrediënten voor 4 personen:

- 1¼ kg stamppotaardappelen
- 450 g diepvries tuinerwten
- 45 g ansjovisfilets in olijfolie
- 250 ml kookroom
- 560 g verse schelvisfilets
- 1 el tarwebloem
- 1 citroen
- 100 g ricotta
- 300 g veldsla
 
Bereiden
1). Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Voeg de laatste 10 min. de bevroren tuinerwten toe.

2). Giet ondertussen de ansjovisfilets af, maar vang de olie op. Snijd de ansjovis fijn en verwarm samen met de kookroom 3 min. in een steelpan. Doe in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper. Houd de saus warm op laag vuur.

3). Verdeel de schelvisfilet in 4 gelijke stukken. Dep de vis droog en bestrooi beide kanten met peper en de bloem. Verhit de ansjovisolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de vis 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Haal de vis met een spatel voorzichtig uit de pan. Houd warm onder aluminiumfolie. Snijd de citroen in 4 parten.

4). Giet de aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de ricotta en 200 ml kookvocht (per 4 personen) tot een smeuïge puree. Voeg eventueel meer kookvocht toe om het nog smeuïger te maken. Voeg in delen de veldsla toe en warm goed door. Breng op smaak met peper. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de schelvisfilet en saus erover. Serveer met de partjes citroen.

Tip:
De schelvis is niet altijd verkrijgbaar. Vervang het door kabeljauw.

Reageren

Recepten van huiskoks