alles in LIMBURG LIMBURG Heeft De Toekomst

Pittige Groninger mosterdsoep met prei en spekjes
Recept van Peter Vaes uit Maastricht

Pittige Groninger mosterdsoep met prei en spekjes
RECEPT HUISKOK
İ Foto: Jumbo - Wat eten we

Ingrediënten voor 4 personen:
- 3 el Marne Groninger mosterd
- 50 g boter
- 60 g bloem
- 1 l groentebouillon
- 2 el olijfolie
- 250 g gerookte spekreepjes (duopak)
- 125 ml slagroom
- 1 prei
 
Bereidingswijze
1). Smelt in een soeppan de boter. Voeg de bloem in één keer toe en bak 3 min. zachtjes mee zonder te kleuren.

2). Schenk langzaam en al kloppend met een garde de bouillon erbij en klop glad.

3). Klop de mosterd erdoor en breng aan de kook. Kook de soep 5 min. zachtjes. Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie en bak de spekjes in 4 min. knapperig uit. Laat de spekjes op een vel keukenpapier uitlekken.

4). Schenk de slagroom bij de soep; laat de soep niet meer koken! Voeg vlak voor het serveren de prei en spekreepjes toe aan de soep en verdeel deze over 4 kommen. 
 
Variatietip: voeg voor een kruidig accent met de bloem 2 tl kerriepoeder toe.

Reageren

Recepten van huiskoks