alles in LIMBURG LIMBURG Heeft De Toekomst

Kabeljauw met Italiaanse groenten
Recept van Frans Lalieu uit Thorn

Kabeljauw met Italiaanse groenten
RECEPT HUISKOK
© Foto: Pixabay.com/moreharmony

Ingrediënten
- 600 gram kabeljauwfilet
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 1 ui
- 1 winterwortel
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 courgette
- ½ citroen
- 3 eetlepels olijven
- peper
 
Bereidingswijze
Maak de ui schoon en snijd deze in ringen. Maak de winterwortel, prei en paprika schoon en snijd ze in repen. Maak de courgette schoon en snijd deze in plakjes.
 
Snijd de vis in grove stukken. Verhit de vloeibare margarine in een wok- of hapjespan. Bak de stukken vis gaar in ongeveer 6 minuten. Haal ze uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie.
 
Roerbak de groenten op hoog vuur. Pers de citroen uit. Snijd de olijven doormidden. Maak de groenten op smaak met het citroensap, de olijven en peper.
 
Voeg de vis toe en schep voorzichtig om. Warm alles nog even in de pan op en serveer het meteen.

Reageren

Recepten van huiskoks