alles in LIMBURG LIMBURG Heeft De Toekomst

Oosterse salade met garnalen
Recept van Kim Servaes uit Valkenburg

Oosterse salade met garnalen
RECEPT HUISKOK
© Foto: pixabay.com

Ingrediënten:
 
- 300 gr wokgarnalen met knoflook (diepvries)
- 150 gr sla
- 1 komkommer
- 125 taugé
- 2 kleine mango
- Bosje koriander
- 2 handjes ongezouten cashewnoten
 
Dressing:
- 1 rode peper
- 1 limoen
- Scheutje olie
- Scheutje sojasaus
 
Bereiding:


Wil je zelf je garnalen marineren? Pers 2 teentjes knoflook uit en schep je deze met een klein beetje olie door de garnalen.
Hak de rode peper fijn en verwijder de pitjes. Meng deze door de sojasaus, olie en het sap van 1 limoen. Zet deze Oosterse dressing zolang aan de kant.
 
Snijd de komkommer doormidden en vervolgens in plakjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Hak de koriander grof. Verhit een beetje olie in een pan en bak de garnalen in ca 5 min gaar. Doe de sla, taugé, mango en komkommer samen in een grote kom of verdeel deze over 4 kommetjes. Schep de gebakken garnalen (kan zowel warm als koud) er op en bestrooi met cashewnoten. Verdeel de dressing er over en serveer direct of bewaar max 2 uur in de koelkast.
 
Smakelijk eten! 

Reageren

Recepten van huiskoks