alles in LIMBURG LIMBURG Heeft De Toekomst

Chocoladetaart met sticky bottom
Recept van Jennifer Pallian uit Weert

Chocoladetaart met sticky bottom
RECEPT HUISKOK
© Foto: unsplash.com

(Baktijd 60 minuten / 12 taartpunten)
 
Ingrediënten:
 
- Chocoladetaart met sticky bottom
- 1 pak stroopwafels (12 stuks)
- 200 g roomboter
- 20 g cacao (poeder)
- 1 pak Koopmans Oud-Hollandse Stroopwafel cake
- 4 eieren
- 90 g pure chocolade (gehakte stukjes)
- 110 g walnoten (houd een paar walnoten achter ter decoratie)
- 90 g chocolade (in stukjes)
- 110 ml slagroom
 
Bakgerei:
 
- Bakpapier
- Keukenmachine (optioneel om stroopwafels, chocolade en walnoten mee te hakken)
- Mixer met garden
- Springvorm (20 cm)
 
Hoe maak ik chocoladetaart met sticky bottom?
 
Voorbereiden:
 
Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C
 
1- Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
 
2- Bekleed de springvorm met bakpapier.
 
Chocoladetaart maken:
 
3- 1 pak stroopwafels (12 stuks), hak de stroopwafels in de keukenmachine (of zelf met een mes) in kleine stukjes, en bedek daarmee de bodem van de bakvorm.
 
4- 200 g roomboter, klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
 
5- 20 g cacao (poeder), 1 pak Koopmans Oud-Hollandse Stroopwafel cake, 4 eieren. Voeg de cakemix, cacaopoeder en eieren in één keer toe.
 
6- Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in een 1/2 minuut tot een glad geheel.
 
7- Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.
 
8- 90 g pure chocolade (gehakte stukjes), 110 g walnoten (houd een paar walnoten achter ter decoratie),Mix met een spatel de walnoten en chocoladestukjes door het beslag.
 
Chocoladetaart bakken:
 
9- Doe het beslag in de springvorm en strijk het beslag glad.
 
10- Bak de chocoladetaart in circa 60 – 70 minuten gaar.
 
11- Haal de chocoladetaart uit de oven en laat hem 30 minuten in de vorm afkoelen.
 
12- Verwijder de vorm en de chocoladetaart laat verder afkoelen.
 
Chocolade ganache maken:
 
13- 90 g chocolade (in stukjes), 110 ml slagroom.
Maak de chocoladeganache (ofwel chocoladesaus): verwarm de slagroom in een pannetje. Voor hij kookt haal je hem van het vuur en roer je de chocoladestukjes er door totdat een saus ontstaat. Giet de ganache in een ander bakje en laat afkoelen.
 
14- Giet de ganache over de taart. Garneer de chocolade taart met nog een paar walnoten.
 
Smakelijk! 

Reageren

Recepten van huiskoks