alles in LIMBURG LIMBURG Heeft De Toekomst

Maaltijdsalade; zalm en groenten
Recept van Bjorn Kaalen uit Gennep

Maaltijdsalade; zalm en groenten
RECEPT HUISKOK
© Foto: Pixabay.com

(2 personen)

Ingrediënten:
 
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 2 eetlepels olie
- 4 eetlepels azijn
- 2 takjes peterselie
- 300 gram broccoli
- 1 teentje knoflook
- 1 bos radijs
- 200 gram kerstomaatjes
- 2 bosuitjes
- 150 gram gerookte zalm
 
Bereiding:
 
1- Kook de geschilde aardappelen in 20 minuten net gaar en laat ze iets afkoelen. Snijd de aardappelen in blokjes.
2- Maak een sausje van de olie, de azijn, peper en de fijngeknipte peterselie. Schep dit door de aardappelen en laat dit op een koele plaats intrekken.
3- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in kleine roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
4- Snijd de knoflook klein.
5- Kook de broccoli in weinig water net gaar.
6- Giet het water af en zet de pan weer op het vuur. Warm de knoflook kort mee. Laat de broccoli afkoelen.
7- Maak de andere groente schoon. Snijd de radijs in plakjes, halveer de tomaatjes en snijd de bosuitjes in ringen.
8- Meng de ringen ui door de aardappelsalade en schep dit op een grote schaal.
9- Garneer de salade met de broccoli, de radijs, de tomaatjes en reepjes gerookte zalm.
 
Smakelijk eten!

Reageren

Recepten van huiskoks