alles in LIMBURG LIMBURG Heeft De Toekomst

Varkenskoteletten met pecannotenkorstje
Recept van Truus Claessen uit Panningen

Varkenskoteletten met pecannotenkorstje
RECEPT HUISKOK
© Foto: Pixabay.com

(4 personen)


Ingrediënten:
 
- 2 eetlepels gemalen blond lijnzaad
- ½ theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 groot ei
- 1 theelepel glutenvrije sojasaus
- 75 g gemalen pecannoten
- 4 varkenskoteletjes, ontbeend, 2 cm dik
- 2 eetlepels olijf- of kokosolie
 
Bereiden:
 
Meng in een bord het gemalen lijnzaad, paprikapoeder en ½ theelepel zeezout. Klop in een grote ondiepe schaal het ei los samen met de sojasaus. Stort de pecannoten op een bord.
Haal elk koteletje door het lijnzaadmengsel, dan door het eimengsel en tot slot door de pecannoten, zodat het een jasje krijgt.
Verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur. Bak de koteletjes 8 minuten, waarbij je ze een keer omdraait, tot een in het midden gestoken thermometer 71 °C aangeeft en de sappen er helder uit komen.
 
Smakelijk eten!
 

Reageren

Recepten van huiskoks