alles in LIMBURG LIMBURG Heeft De Toekomst

Maaltijdsalade voor 2 personen
Recept van Paula Cox uit Middelaar

Maaltijdsalade voor 2 personen
RECEPT HUISKOK
İ Foto: Pixabay.com

Ingrediënten:
 
- stukje verse gember (grootte van ½ duim)
- ½ Spaanse peper
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel sojasaus of ketjap manis
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel citroensap
- 150 gram bieflap of spekjes
- 6 stengels bleekselderij
- 100 gram peultjes
- 150 gram volkoren noedels
- 1 eetlepel sesamzaad
- ½ komkommer
- 3 bosuitjes
 
Bereiding:
 
1- Schil het stukje gember en rasp het.
2- Snijd het stukje peper heel fijn.
3- Pers het teentje knoflook er boven uit. Maak een marinade van dit mengsel met de sojasaus, 1 eetlepel olie en het citroensap.
4- Snijd de bieflap in smalle repen en schep de marinade er door. Laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur in de marinade staan.
5- Maak de bleekselderij en de peultjes schoon. Snijd de selderij in boogjes en halveer de peultjes.
6- Kook de groente in enkele minuten beetgaar en laat het afkoelen.
7- Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de noedels uitlekken en afkoelen.
8- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
9- Was de komkommer en schaaf hem in lange repen.
10- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in lange reepjes. Meng de groente met de noedels.
11- Bak de reepjes gemarineerd vlees in de rest van de olie bruin.
12- Schik het vlees op de salade en strooi het sesamzaad er over.
 
Smakelijk eten!
 

Reageren

Recepten van huiskoks