alles in LIMBURG LIMBURG Heeft De Toekomst

Zelf gemaakte pastasaus met basilicum
Recept van Annelies Peeters uit Heerlen

Zelf gemaakte pastasaus met basilicum
RECEPT HUISKOK
© Foto: Pixabay.com

Zelf gemaakte pastasaus met basilicum. Snel en eenvoudig.
 
Maak zelf een heerlijke verse pastasaus, met verse kruiden. Als je de pastasaus gebruikt voor bij de pasta, kies dan voor volkoren of voor spelt pasta. Dat voedt meer, waardoor je er minder van eet en langer verzadigd bent. Hierdoor beperk je je calorie-inname.
PS: Voeg wat meer vocht toe bijvoorbeeld rundvlees bouillon en je hebt een vers gemaakte gebonden tomatensoep.
 
Voorbereiding: 15 min
Kook: 10 min
Porties: 2 personen
 
Ingrediënten:
 
- 10 tomaten in blokjes gesneden
- 150 uitgebakken spekblokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 grote witte of rode uien, in blokjes gesneden
- 2 tenen knoflook
- 1 courgette
- 1 winter wortel
- 1 rode paprika
- Parmezaanse kaas
- verse basilicum
- verse oregano of uit een potje
- Keltisch zeezout
- vers gemalen peper
- olijfolie of arachideolie
 
EXTRA BENODIGDHEDEN
staafmixer
eventueel crème fraiche of kookroom
 
Uitleg
1- bak de spekjes in hun eigen vet krokant
2- snijd in de tussentijd de groenten en de kruiden
3- bak de uien in een verhitte koekenpan (met olie)
4- voeg de knoflook toe wanneer de uien een beetje glazig worden
5- bak de tomatenpuree even mee
6- voeg de gesneden tomaten toe en roer alles goed door elkaar
7- voeg de andere groenten en kruiden toe
8- laat het geheel  10 Minuten pruttelen
9- giet het vet van de spekjes in een hitte bestendige kom
10- voeg de krokante spekjes toe aan de saus
11- rasp de Parmezaanse kaas naar smaak en voeg toe
12- peper en zout toevoegen, naar eigen smaak
13- maak de saus glad door te pureren met de staafmixer
 
Smakelijk eten!

Reageren

Recepten van huiskoks