alles in LIMBURG LIMBURG Heeft De Toekomst

Courgettesoep met blauwe kaas
Recept van May Thijssen uit Thorn

Courgettesoep met blauwe kaas
RECEPT HUISKOK
İ Foto: May Thijssen

(8 personen)

Ingrediënten:
 
- 25 gram boter
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien in grove stukken gehakt
- 1,5 kg. courgette in dunne plakken gesneden
- 1,75 liter groentebouillon
- 350 gram blauwe kaas (Gorgonzola, Stilton of Dolcelatte, zonder korst)
- Peper en zout
- 1,5 dl. slagroom, luchtig geklopt
- Fijngehakte verse kruiden voor de garnering
 
1- Fruit al roerende de uien 5 minuten in de gesmolten boter tot ze glazig zijn. Roer de courgettes erdoor.
 
2- Doe een deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes stoven, schud de pan een paar maal om.
 
3- Giet de bouillon erbij en breng al roerende aan de kook. Draai het vuur lager, verkruimel de kaas in de soep en voeg peper en zout naar smaak toe. Zet de deksel schuin op de pan en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de courgette gaar is.
 
4- Laat de soep een beetje afkoelen en pureer ze dan in gedeelten in een blender of keukenmachine of gebruik een staafmixer. Verhit voor het serveren de soep opnieuw of laat ze in de koelkast door en door koud worden.
 
5- Proef of nog peper en zout moet worden toegevoegd. Giet de soep in kommen, roer de slagroom erdoor en strooi verse kruiden erover.
 
Smakelijk eten!

Reageren

Recepten van huiskoks