alles in LIMBURG LIMBURG Heeft De Toekomst

Spruitjessoep (4 – 6 personen)
Recept van Petra Steevens uit Heythuysen

Spruitjessoep (4 – 6 personen)
RECEPT HUISKOK
© Foto: Petra Steevens

Ingrediënten:
 
- 250 gram spruitjes
- 250 gram aardappelen, geschild
- 25 gram plantaardige margarine
- 1 liter kippenbouillon 
- Peper en zout
- 1,5 dl. half volle melk
- 2 eetlepels magere yoghurt
- Gehakte walnoten voor de garnering
 
1- Maak de spruitjes schoon, was ze en hak ze in grove stukken. Snijdt de aardappelen in plakken. Smelt de margarine en bak de spruitjes 2 minuten.
 
2- Voeg de aardappelen, bouillon, peper en zout naar smaak toe. Breng de soep aan de kook, zet een deksel op de pan en laat ongeveer 25 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
 
3- Zeef of pureer de soep in een blender of keukenmachine. Spoel de pan om en doe de soep terug, roer de melk erdoor en verhit tot de soep door en door warm is.
 
4- Voeg de yoghurt toe en verwarm opnieuw, maar laat niet meer koken. Proef of peper en zout moeten worden toegevoegd. Serveer heet. Garneer met gehakte walnoten.
 
Smakelijk eten!

Reageren

Recepten van huiskoks