alles in LIMBURG LIMBURG Heeft De Toekomst

Jos Bastings, Anja Bastings, Lesley Gijsen - Carpet en Home in Maastricht

Jos Bastings, Anja Bastings, Lesley Gijsen
Limburgse ondernemer
Foto: Carpet & Home

DESIGNED FOR YOUR LIFESTYLE
Brede selectie handgemaakte moderne en klassieke tapijten, sieraden en lifestyle artikelen. Met een winkel te Maastricht en online.
 
Keuze van de juiste afmeting
Het bepalen van de juiste afmeting is een goed startpunt om tot bij dat perfecte tapijt uit te komen.Er zijn een aantal "standaard' afmetingen van tapijten. Bij het bepalen van de juiste afmeting voor uw interieur en wensen is het voornaam uit te gaan van een van deze afmetingen. De "standaard' afmetingen zijn:
- 150 x 200 cm
- 170 x 240 cm (veel voorkomende maat voor in de salon)
- 200 x 250 cm
- 200 x 300 cm (veel voorkomende maat voor in de eetkamer)
- 250 x 300 cm
- 250 x 350 cm.

Daarnaast zijn er nog vele "kleine" maten zoals bijvoorbeeld 60 x 90 cm, lopers en afwijkende variëteiten.
Waar voorheen veelal 170 x 240 cm in de salon/zitgedeelte werd gelegd zien we, mede door de opmars van de hoekbank, een trend in de vraag naar grotere afmetingen. Voorpoten van banken en/of stoelen in het geheel worden op het tapijt gezet. Het juist zo open houden van de ruimte (zonder of met kleine salontafels aan de zijkanten) is eveneens een trend.

Het interieur anno nu
Thuis is wellicht meer dan ooit een plek van onthaasten, In de huidige interieurs zijn er een veelvoud aan trends te ontdekken. En of u nu voor bijvoorbeeld een stadse look wilt gaan of toch een andere. De tapijten zijn meegegaan met hun tijd.
Meer dan ooit zijn de ontwerpen van handgeknoopte tapijten afgestemd op de interieurs van nu.
Motieven, kleurstelling, gebruikte knooptechnieken en materialen; allen hebben ze een sterke ontwikkeling doorgemaakt.
Doorlopende motieven en gemêleerde kleuren zijn hiervoor een goed voorbeeld. Doorlopende motieven dragen er aan bij dat bijvoorbeeld de salontafel niet in het midden van het tapijt hoeft te staan. Als er al een salontafel in het midden staat. De zogenaamde gemêleerde kleuren wil zeggen dat het niet 1 "uni" kleur is maar een mix van een hoofdkleur in een bepaalde toon. Dit zorgt ervoor dat de kleuren beter aansluiten bij de al aanwezige kleuren en tevens meer diepgang heeft.

Modern of traditioneel?
Uiteraard zijn er tapijten die uitgesproken modern dan wel traditioneel zijn. Een grote groep tapijten past echter in beide. Afhankelijk van de omgeving past het zich aan.
Daarnaast wordt in huidige interieurs modern gecombineerd met vintage items en kunnen meerdere designs passen in het interieur.
Hoewel er in de winkel en online een uitgebreide collectie moderne desing tapijten aanwezig zijn worden uiteraard de meer traditionelere tapijten niet vergeten bij Carpet & Home.

Op zoek naar balans.
Uiteraard is het belangrijk om de juiste balans en sfeer te creëren in huis bij het kiezen van een handgeknoopt tapijt. Afhankelijk van de in het huis al aanwezige elementen en voorkeuren kan er een richting worden gekozen.
Een appeltjes groene bank of weinig natuurlijk zonlicht zijn bijvoorbeeld aspecten waar rekening mee dient te worden gehouden. Indien u van plan bent om naar de winkel te komen kunnen foto's van het interieur de experts helpen. Dit is tegenwoordig eenvoudig te doen met behulp van uw telefoon/tablet.
In het ene huishouden is men op zoek naar rust. Waar men in het andere juist op zoek is naar een eye-catcher. Waar vaak in het begin de voorkeur uitgaat naar de bekende en dus "veiligere" kleuren (wit-bruin-taupe) zorgt het werken met kleuren vaak voor een verrijking en een chique statement.
  
Eén of meerdere tapijten bij u thuis zien? Bespreek de mogelijkheden.
 
Groet,
Jos Bastings, Anja Bastings-Pluis en Lesley Gijsen.


Bekijk de bedrijfspagina van Carpet en Home te Maastricht

Reageren