alles in LIMBURG LIMBURG Heeft De Toekomst

Geert Broekmans - Broekmans Patisserie in Venlo, Venray en Roermond

Geert Broekmans
Limburgse ondernemer
© Foto: Broekmans

Broekmans Patisserie Venlo is een familiebedrijf sinds 1923 dat een breed en steeds wisselend assortiment aan banket- , boulangerie- en chocoladeproducten ontwikkelt, produceert en verkoopt. Al onze producten zijn eigen fabricaat en afkomstig uit onze eigen banketbakkerij en chocolaterie. Kwaliteit staat bij ons voorop. Onze winkels kunt u vinden in Venlo, Venray en Roermond.
 
Derde generatie 
De organisatie wordt inmiddels geleid door de derde generatie Broekmans. Geert nam het bedrijf over van zijn vader. Niet op dezelfde wijze waarop deze het bijna een halve eeuw eerder deed. Geert Broekmans droomde van een carriere bij de bank. Hij sloot de MEAO succesvol af maar het bloed kroop waar het niet gaan kon. "Het banketbakken zat me in het bloed" moet de huidige directeur constateren. Uiteindelijk volgde hij de vakschool in Voorhout, op advies van zijn vader, die meende dat hij wel iets kon opsteken van de Randstedelijke zakelijkheid. Hij werkte uiteindelijk bij maar liefst zeven leerbedrijven, o.a. in Nederland, Belgie en Zwitserland, voor hij op eigen benen kon staan.

Gemakkelijk had hij het in het begin zeker niet, want managen, delegeren en motiveren, immens belangrijk voor het leiden van het bedrijf had de jonge Broekmans nergens geleerd. "Door schade en schande ben ik wijs geworden", constateerd hij tevreden. Met recht! Want Broekmans Patisserie is niet alleen een bedrijf met een voortreffelijke naam en een eminent product, maar ook een een gestroomlijnde organisatie waarmee met een gerust hart de sprong naarde 21ste eeuw is gemaakt. In de productie werkt Geert Broekmans niet meer. Dat kan niet, daarvoor heeft hij teveel tijd nodig voor de doorlopende vernieuwing en aanpassing van het bedrijf. Daarmee blijkt een van de lijfspreuken van vader Harrie weer zeer accuraat: "Er zijn eigenlijk maar drie zaken aan de orde in het bedrijf: voorbereiding, productie en controle. De productie moet je aan anderen overlaten, voorbereiding en controle moet je zelf doen". Een waarheid als een koe, zo is gebleken!


Bekijk de bedrijfspagina van Broekmans Patisserie te Venlo, Venray en Roermond

Reageren