alles in LIMBURG LIMBURG Heeft De Toekomst

Venray: E-waste Race

Venray: E-waste Race
milieu
19 mei 2019   -   © Foto: E-Waste Race

Van maandag 20 mei t/m vrijdag 14 juni strijden 10 basisscholen uit de gemeenten Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venray tegen elkaar tijdens de E-waste Race. De scholen proberen zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (ook wel e-waste genoemd) in te zamelen. De gemeente Venray wordt vertegenwoordigd door maar liefst vier scholen: BS Eigenwijs, SBO Focus, BS de Krokodaris en BS de Hommel.


De E-waste race, zo werkt het!

Mensen kunnen hun elektronisch afval, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke, aanmelden op ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd wordt het afval dan aan huis opgehaald door scholieren. De gemeenten zorgen ervoor dat het elektronisch afval wordt opgehaald bij de scholen. Op de website wordt de score tussen de scholen bijgehouden. De winnende groep gaat op schoolreis naar de Ontdekfabriek in Eindhoven.
 
E-waste Race maakt recyclen leuk
De E-waste Race is leerzaam en bedoeld als aansporing voor het apart aanbieden van elektronisch afval. In Nederland wordt nog niet al het elektronisch afval gerecycled, omdat het afval niet apart wordt aangeboden. Dit komt dan terecht in het restafval. Zo gaan waardevolle materialen verloren voor hergebruik. Bovendien maakt de E-waste race recyclen leuk en gemakkelijk.
 
Kick-off met wethouder Carla Brugman
Op woensdag 15 mei trappen twee scholen de actie af met een speciale gastles. Carla Brugman gaat met de leerlingen in gesprek over afval en het zorgen voor de toekomst van onze aarde en Nando Zwambag van de E-Waste vertelt over de actie. Om 08:30 vindt die gastles plaats op basisschool de Hommel en om 10:30 op basisschool de Krokodaris.
 
Deze scholen doen mee
De scholen die meedoen zijn:
 
- BS Eigenwijs - Oirlo
- SBO Focus - Venray
- BS Onder de Linden - Beringe
- BS De Pas - Helden
- Den Doelhof - Meijel
- Basisschool De Bottel - Lottum
- BS de Krokodaris - Venray
- Basisschool De Dobbelsteen - Sevenum
- Basisschool Onder de Wieken - Meterik
- BS de Hommel - Venray

Deze E-waste Race is een initiatief van Weee Nederland in samenwerking met de gemeenten Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venray en de E-waste Race.

Bron: Gemeente Venray

Reageren