alles in LIMBURG LIMBURG Heeft De Toekomst

Restauratie middeleeuws complex binnenstad Venlo

Restauratie middeleeuws complex binnenstad Venlo
stedelijke-ontwikkeling
16 april 2019   -   © Foto: Venlo Online

Sinds 25 februari jl. is men vollop aan het werk op het binnenterrein van de panden aan de Markt 24 en 24a. Daarmee gaat de grootscheepse restauratie van het monumentale complex pal tegenover het stadhuis écht van start.


Er werd een bouwkraan in delen vanaf de Markt over de middeleeuwse daken getild. Een spectaculair karwei dat in de vroege ochtend van de 25-ste plaatsvond. Rond 11:00 uur was de installatie van de kraan volgens planning gereed.
 
In hartje stad liggen veel verdiepingen van middeleeuwse panden leeg. Vaak al decennia lang, met alle gevolgen van dien. Alleen de begane grond wordt door de winkelketens gebruikt. Eeuwig zonde. Door woningen boven de winkels te realiseren, kunnen historische panden met authentieke details behouden blijven en ontstaat er meer levendigheid in de binnenstad. De gemeente Venlo wil nadrukkelijk ‘wonen boven winkels' in historische panden stimuleren. Met de restauratie en verbouwing van de panden Markt 24 en 24a gaat na de Puddingfabriek het volgende grote erfgoedproject in de Venlose binnenstad van start. Hopelijk volgen er meer!

Bron: Venlo Online

Reageren