alles in LIMBURG LIMBURG Heeft De Toekomst

Verstappen klokt 3e tijd in tweede vrije training in AustraliŽ

Verstappen klokt 3e tijd in tweede vrije training in AustraliŽ
f1max
15 maart 2019 ††- ††© Foto: Red Bull Content Pool

In de tweede vrije training wist Max Verstappen de derde tijd te rijden. Hij moest beide rijders van Mercedes Hamilton (1ste) en Bottas (2de) voor zich laten. De tijd tussen Hamilton en Verstappen scheelde 800ms. 


Verstappen heeft veel rondes op de gele medium band gereden. De snelste rondes werden gereden op de rode soft banden. In de eerste vrije training waren de twee Ferrari's en de Mercedes van Hamilton sneller dan Max. In de tweede vrije traingen vielen de Ferrari's tegen, ze haalden slechts de 5de en 9de tijd.

Alles verliep goed tijdens de trainingen. Wel zijn enkele rijders even naast de baan gekomen. Met name in bocht 15 maakte sommigen een spin in het gras. Voor Red Bull Racing was helemaal aan het einde een klein zorgelijk puntje. Net voordat Pierre Gasly de teamgenoot van Max Verstappen de pits in wilde rijden liet Gasly via de boordradio weten geen power meer te hebben. Max stond op dat moment al in de pitbox met zijn bolide. Wat de oorzaak was van dit probleem is vooralsnog niet duidelijk.

Bron: AllesinLIMBURG

Reageren