alles in LIMBURG LIMBURG Heeft De Toekomst

Moet LIOF zich opnieuw uitvinden?

Moet LIOF zich opnieuw uitvinden?
economie
15 oktober 2019   -   © Foto: LIOF.nl

Voor elke organisatie is het goed om eens in de zoveel tijd afstand te nemen van de dagdagelijkse zaken en tijd te nemen om te bepalen waar je als organisatie op termijn wilt staan om relevant te blijven. Dit geldt uiteraard ook voor LIOF, ook wij moeten blijven vernieuwen om relevant te blijven.


Hoe spelen we in op de steeds dynamischere wereld om ons heen? Wat doen we met belangrijke maatschappelijke uitdagingen als energietransitie en veilige voedselketens in een wereld die dichter bevolkt en rijker wordt? En hoe zorgen we ervoor dat diversiteit en inclusiviteit - het woord van 2019? - daarbij de rol krijgen die ze toebehoort?
 
Ik vind het moeilijke vragen, omdat in deze dynamische wereld thema's die lange termijn lijken snel door de tijd kunnen worden ingehaald. Neem energietransitie; Nederland gaat van het gas af, terwijl Duitsland net kiest voor gas nu het gebruik van bruinkolen gestopt wordt.
 
Eén ding weet ik wel, de antwoorden op deze vragen kun je niet alleen vinden. Daarom stelt LIOF aan belanghebbenden waarmee LIOF werkt, maar ook aan het veld waar LIOF nog niet werkt de volgende vragen:

1) welk thema of welke maatschappelijke uitdaging wordt van belang voor Limburg en voor jouw organisatie?
2) Op welk vlak wil jouw organisatie het verschil maken en wie kan jou daarin ondersteunen?
3) Kan LIOF in deze opgaves en voor jouw organisatie een rol spelen en hoe dan?
 
Met hulp van de Universiteit van Maastricht stellen wij deze vragen aan tientallen ondernemers (ook degenen die LIOF nog niet kennen), de Brightlands campussen, kennisinstellingen en andere organisaties in Limburg en in onze buurlanden.
 
Dit is best wel spannend, want misschien komen er wel thema's naar boven waar wij als LIOF nog helemaal niet aan hadden gedacht. Ook spannend: wellicht moet LIOF zichzelf opnieuw uitvinden om goed op deze thema's te kunnen inspelen!!
 
We gaan deze uitdaging met open vizier aan en we zijn blij dat de belanghebbenden graag meewerken. Maar ik wil jou ook uitnodigen om bovenstaande drie vragen te beantwoorden. Goed voor jouw organisatie maar zeker ook voor LIOF, ik hoor het oprecht graag!!
 
Oftewel: welke uitdagingen moet LIOF in de toekomst oppakken om Limburg en dus jouw organisatie te laten winnen?!
 
Tys van Elk
Directeur LIOF
 
Reageren?
communicatie@liof.nl


Bron: WIJ-Limburg

Reageren