alles in LIMBURG LIMBURG Heeft De Toekomst

Aantal werklozen in Limburg blijft dalen

Aantal werklozen in Limburg blijft dalen
arbeidsmarkt
20 augustus 2019   -   © Foto: Pixabay.com/Skeeze

Het aantal WW-uitkeringen nam in Limburg in juli 2019 met 1 procent af in vergelijking met een maand eerder, zo laat het UWV weten.


Vergeleken met een jaar geleden ligt het aantal lopende WW-uitkeringen in Limburg 9 procent lager. Er zijn veel moeilijk vervulbare vacatures voor ICT-beroepen. De kansen liggen vooral op hbo-niveau.
 
WW-uitkeringen
Eind juli 2019 telde Limburg 16.200 lopende WW-uitkeringen. Dat was 1 procent minder dan eind juni 2019. Landelijk nam het aantal lopende WW-uitkeringen in dezelfde periode met 4 procent af, tot 233.900 uitkeringen. Ten opzichte van een jaar geleden daalde het aantal WW-uitkeringen in Limburg met 9 procent. De landelijke afname was met 16 procent sterker dan in Limburg. Het WW-percentage in juli 2019 bedroeg in Limburg 2,8 procent, wat hoger was dan het landelijke WW-percentage van 2,6 procent in die maand.
 
ICT
In het eerste kwartaal van 2019 was er in Limburg sprake van een krappe arbeidsmarkt voor beroepen in de ICT.De spanning op de arbeidsmarkt voor ICT-beroepen is in Limburg al krap sinds UWV de Spanningsindicator Arbeidsmarkt introduceerde in het eerste kwartaal van 2016.
Hoe krapper de arbeidsmarkt, hoe minder werkzoekenden er voor een vacature beschikbaar zijn. Het tekort aan ICT-professionals is vooral zichtbaar bij beroepen op hoger beroepsniveau, zoals applicatiebeheerder, softwareontwikkelaar (verschillende talen), testdeveloper, systeembeheerder en security specialist. Voor werkzoekenden in de ICT op mbo-niveau zijn de kansen kleiner, ook omdat er op dit niveau minder functies en vacatures zijn.
 
Zie: Wij-Limburg 

Bron: Wij-Limburg / Rob Buchholz

Reageren