alles in LIMBURG LIMBURG Heeft De Toekomst

Boels Ladies Tour in Weert en Stramproy

Boels Ladies Tour in Weert en Stramproy
sport
19 augustus 2019   -   © Foto: Boels/Hoebele: Ladies Tour 2018

Woensdag 4 september is het zover: de Boels Ladies Tour in Weert en Stramproy! De wereldtop aan wielrensters start om 13.00 uur in Stramproy. Na een etappe van zo'n 130 km rijdt het peloton nog drie rondes door het centrum van Weert. Daarna finishen zij omstreeks 16.00 uur op de Wilhelminasingel. Een aantal wegen is daarom afgesloten en de wielerwedstrijd heeft tijdelijk gevolgen voor bereikbaarheid en parkeren in de binnenstad. Zowel in Stramproy als in Weert zijn allerlei andere activiteiten, die vooral gericht zijn op kinderen en hun ouders. Wielerfanaat of niet, dit wil je meemaken!


De meerdaagse Boels Ladies Tour duurt van dinsdag 3 tot en met zondag 8 september. De woensdagetappe wordt gereden in de gemeente Weert. Tessa Geelen, wethouder van sport, is blij dat Weert weer het decor is voor de wielerwedstrijd. "Zo mooi dat iedereen weer samenkomt voor dit sportspektakel! Juist de combinatie van sport en entertainment én de combinatie van topsporters, recreatieve sporters en kinderen maakt dat dit evenement voor iedereen is. Ik kijk ernaar uit om het startschot te geven en om, samen met alle toeschouwers, de rensters aan te moedigen!"
 
Start in Stramproy
Om 12.00 uur is de ploegenpresentatie op de startlocatie in Stramproy: het Kerkplein. Daar is een ‘meet & greet' met de wielrensters. De Boels Ladies Tour start daar om 13.00 uur. Vlak voor de officiële tour begint, start daar ook een wielerclinic voor amateurwielrensters. Zij fietsen een deel van de route.
 
Rondes centrum Weert
Rond 15.15 uur komen de eerste wielrensters aan op de Wilhelminasingel, in het centrum van Weert. Vanuit daar rijdt het peloton nog drie rondes op een afgezet parcours. Die route gaat vanuit de Wilhelminasingel over de Driesveldlaan, Parallelweg, Louis Regoutstraat, Kerkstraat, Keulerstraat, Parklaan, Diesterbaan, IJzerenmanweg, Voorhoeveweg, Kazernelaan, Industriekade, Willem I straat, Penitentenstraat, Beekpoort en eindigt weer op de Wilhelminasingel. Na drie rondes op dat parcours finishen de wielrensters op de Wilhelminasingel.
 
Let op: woensdag 4 september is een aantal wegen in de gemeente tijdelijk afgesloten. De wielerwedstrijd heeft ook tijdelijk gevolgen voor bereikbaarheid van en parkeren in de binnenstad. Alle informatie daarover én een digitale kaart is te vinden op de pagina over de Boels Ladies Tour.
 
Activiteiten voor kinderen in de Weerter binnenstad
Naast de wielerwedstrijd zijn er allerlei andere activiteiten. Alle activiteiten in Weert vind je bij de finishlocatie: het stuk van de Wilhelminasingel tussen de Driesveldlaan en Langpoort. Daar wordt door Punt Welzijn samen met kinderopvang Humankind (voorheen Humanitas) vanaf 13.00 uur een kinder- en gezondheidsplein ingericht. Op dit plein is onder andere de Urban Sport Tour. Kinderen kunnen daar over de stormbaan klauteren of zich uitleven in de zogenaamde soccerdome en pannakooi. Ze kunnen hier gratis aan meedoen. Het terrein is geheel beveiligd en autoluw.
 
Ook organiseert Humankind weer een ‘mini Boels Ladies Tour'. Rond 13.00 uur racen kinderen met loopfietsen over een klein parcours, op de finishlocatie. Leuk om te zien én leuk om de kleintjes te komen aanmoedigen!
 
Finish
Op de Wilhelminasingel/Langpoort is de finishlocatie. De middenberm tussen het stadhuis en het St. Raphaëlpad is als VIP-zone ingericht. Alle kinderen van het kinderplein worden door de burgemeester ontvangen in deze VIP-zone. Zij kunnen vanaf de eerste rang de wielrensters zien finishen. Vanaf 15.00 uur is de wielerwedstrijd live te volgen op L1. Die beelden zijn ook te zien op het grote videoscherm bij de finishlocatie aan de Wilhelminasingel. Na afloop van de etappe kun je hier ook de huldiging van de rensters op het podium kijken.
Op de Nieuwe Markt staan politiemotoren en de wielerkaravaan van de teams opgesteld. Ploegbussen, maar ook de auto's van ploegleiders. Hier kun je een kijkje gaan nemen en een praatje maken met de mensen van de verschillende wielerteams.
 
Ploegenpresentatie in het Munttheater
Maandag 2 september, de maandag voorafgaand aan de etappe, krijgen de deelnemende wielerteams de mogelijkheid om zich uitvoerig te presenteren. De wereldtop van vrouwenwielrennen komt die maandagavond naar het Munttheater in Weert. Iedereen is welkom op bij deze ploegenpresentatie aanwezig te zijn. Wij vragen jullie wel om je aan te melden. Dat kan door een mail te sturen naar blt@weert.nl Vanaf 19.00 uur is de zaal open voor inloop. Om 20.00 uur begint de teampresentatie en rond 21.00 is er een borrel met een hapje en een drankje.
 
Informatie
Verdere informatie is te vinden op www.weert.nl/boelsladiestour. Vragen kun je stellen via het e-mailadres blt@weert.nl of (0495) 575 000.

Bron: Gemeente Weert

Reageren