alles in LIMBURG LIMBURG Heeft De Toekomst

Dementievriendelijk Venlo organiseert trainingen voor bewustwording

Dementievriendelijk Venlo organiseert trainingen voor bewustwording
maatschappij
12 juli 2019   -   © Foto: Venlo Online

In samenwerking met Samen Dementievriendelijk organiseert Dementievriendelijk Venlo trainingen om mensen bewust te maken van dementie in onze samenleving. Het aantal Venlonaren met dementie bedraagt ruim 2.000 en volgens schattingen zal dat aantal in de komende 20 jaar verdubbelen.


De trainingen die Dementievriendelijk Venlo organiseert, leren hoe je iemand met dementie kunt helpen, het onderwerp bespreekbaar kunt maken en hoe je oog kunt hebben voor wat mensen met dementie wél kunnen. De trainingen worden georganiseerd voor verschillende doelgroepen zoals winkeliers, organisaties, (sport)clubs, horeca en gemeente.

Meest klantvriendelijke straat in Venlo

Op maandag 24 juni hebben dertien ondernemers uit de Klaasstraat in Venlo de training in goed om gaan met dementie gevolgd. De winkeliers streven ernaar om de meest klantvriendelijke straat van Venlo te worden en daar hoort volgens hen ook het predicaat Dementievriendelijk bij. Na afloop ontving elke deelnemer het welverdiende certificaat. Vanaf volgende week zijn de deelnemende winkels te herkennen aan een sticker met een blauw vergeet-mij-nietje op hun deuren/etalages.

Bron: Venlo Online

Reageren