alles in LIMBURG LIMBURG Heeft De Toekomst

Kunstexpositie KIV Inside-Outside 2019
Expositie Château St. Gerlach, Houthem te Houthem

Kunstexpositie KIV Inside-Outside 2019
EXPOSITIE Château St. Gerlach, Houthem
© Foto: Kunstinvalkenburg.nl

Landgoed Château St. Gerlach / Gerlachuskerk – Houthem St. Gerlach

Evenement Kunst in Valkenburg wordt ook volgend jaar voortgezet!
Op zaterdag 16 maart 2019 opent Kunst in Valkenburg (KIV) voor 12e keer haar deuren en viert. Traditioneel vindt KIV Inside 2019 plaats t/m zondag 31 maart, dagelijks te bezoeken van 10 tot 17 uur in de prachtige ruimtes van de kloostergang van Château St. Gerlach en de schatkamers van de St.-Gerlachuskerk. De buitenexpositie KIV Outside op het buitenlandgoed van Château St. Gerlach start ook op 16 maart en loopt de hele zomer/najaar door t/m KIV 2020.
 
KiV Inside-Outside 2019 vindt plaats op een unieke plek: (Inside) in de kloostergang van Château St. Gerlach en in de schatkamer van de prachtige St. Gerlachuskerk, (Outside) het prachtige landgoed van Château St./ Gerlach.

in de schatkamer zijn zeldzame relikwieën aanwezig, zoals een zilveren borstrelikwie waarin de schedel van de Heilige Gerlachus wordt bewaard. Net als een zorgvuldig gerestaureerde tunica van deze kluizenaar uit de twaalfde eeuw. Onlangs is de reconstructie van het gezicht van St. Gerlach afgerond en nu te zien tijdens KiV inside. In de Sint Gerlachuskerk zijn achttiende-eeuwse fresco’s te bezichtigen, die 6 jaar geleden zijn gerestaureerd. Alleen de locatie is een bezoek al meer dan waard!

De kunst van het genieten in Valkenburg a/d Geul!
Op zaterdag 16 maart 2019 opent KiV Inside voor de 12e keer haar deuren. Deze unieke en kleinschalige kunstexpositie vindt plaats tot en met zondag 31 maart 2019, dagelijks van 10 tot 17 uur plaats in de prachtige ruimtes van de kloostergang van Château St. Gerlach en de schatkamers van de St.-Gerlachuskerk.
 
KiV Inside en Outside
KiV Inside en Outside is bij kunstminnenden inmiddels een begrip geworden en ook in 2019 hopen we weer duizenden bezoekers te ontvangen. Zij komen om exclusieve en hoogwaardige beelden en schilderijen te bewonderen van gerenommeerde kunstenaars in binnen- en buitenland. Zo wordt er werk van de bekende de kunstenaars Jos van Vreeswijk, Patrick Creyghton, Saskia Pfaeltzer, Roger Braun, Arno Rutten, Isabelle Scheltjens, David Gerstein, Nic Jonk en Joseph Cals (wiens kunstwerken eerder op de TEFAF gepresenteerd werden) op KIV inside getoond. Bovendien staat heel Zuid-Limburg in maart in het teken van kunst. Dat trekt vele liefhebbers uit binnen- en buitenland naar onze regio en daarmee ook naar KiV Inside-Outside 2019!
 
Marx en Marx Limburgse kunst
Marx en Marx Limburgse kunst is gespecialiseerd in aan Limburg gerelateerde kunst van de afgelopen honderd jaar. Zij stellen onder andere schilderijen en beelden van Paul Beckers, Harry Schroen, Charles Eyck, Sjef Hutschemakers, Wil van der Laan, Marthe Hameleers, Jo Ramakers, Frank Meijers, Monique Lipsch, en Rob Brouwers ten toon.
 
Galerie & Beeldentuin Giardino
Galerie & Beeldentuin Giardino beschikt over een uitgebreide collectie beelden en schilderijen van (inter-)nationale kunstenaars. Er zijn werken van onder meer Josef Jan Michnia, Jos van Vreeswijk, David Gerstein, Peter Engelen, John Spek, Yvonne Michiels, Jurgen Ebert, Sjaak Smetsers, Saskia Pfaeltzer, Judith Wiersema, Christiaan Lieverse, Lidia Masllorens, Astrid Huismans, Volker Kiehn, Frans van Straaten, Ronald A. Westerhuis en Karin van de Walle te bezichtigen.
 
Gastexposanten
Gastexposanten Tevens worden er werken getoond van kunstenaars welke als gastexposant op KIV Inside en Outside hun werken exposeren. Zo toont Maria Verstappen enkele grote schilderijen en Jan van den Bragt enkele van zijn speciale sieraden.
 

Aanvang: 16 maart 2019
Einde: 31 maart 2020


Bekijk het aanbod van Château St. Gerlach, Houthem te Houthem

Reageren