alles in LIMBURG LIMBURG Heeft De Toekomst

Modetentoonstelling #Modegek
Expositie Museum van de Vrouw te Echt

Modetentoonstelling #Modegek
EXPOSITIE Museum van de Vrouw
© Foto: Museum van de Vrouw

Als je vanuit je comfortabele stoel online een nieuwe outfit shopt, realiseer je je niet wat er in anderhalve eeuw veranderd is in de wereld van de mode. Tot ver in de 19e eeuw bestond mode alleen voor de aristocratie. Exclusieve kleding, in opdracht en op maat gemaakt. Vergelijk dat met nu: voor elk wat wils, vandaag besteld, morgen geleverd.
 
De tentoonstelling #Modegek belicht in vogelvlucht 150 jaar westerse modegeschiedenis en geeft een overzicht van de trends in de mode van 1850 tot nu.
 
Geen extravagante haute couture, maar kleding en accessoires uit de eigen collectie, veelal gedragen door vrouwen uit onze regio.
 
Het overzicht laat een sterke verandering van het vrouwbeeld zien. De onzelfstandige en afhankelijke burgervrouw uit 1850 bestaat niet meer. Haar positie staat in fel contrast met de plaats van de vrouw in 2019. De vrouw van nu laat zich niet in een rijgkorset persen. Ze is zelfstandig en onafhankelijk en maakt haar eigen keuzes. Iets waar de mode-industrie met sales en hashtags gretig op in speelt.
 
Zijn we werkelijk ongebonden of is dat een illusie?

Aanvang: 12 januari 2019
Einde: 1 december 2019


Bekijk het aanbod van Museum van de Vrouw te Echt

Reageren

Uit In Limburg