alles in LIMBURG LIMBURG Heeft De Toekomst

De Annex
Expositie De Annex te Weert

De Annex
EXPOSITIE De Annex
© Foto: De Annex

Open call jaarprogramma 2020
Heb jij een band met Weert en wil je exposeren in de meest zichtbare tentoonstellingsruimte van de regio? Meld je dan nu aan voor de open call van de Annex voor het jaarprogramma 2020.
Geïnteresseerde, professionele kunstenaars en vormgevers worden uitgenodigd een aanvraag in te dienen voor een (werk- en) presentatieperiode in de Annex in 2020. Voorwaarde is dat je afkomstig bent uit de regio Weert of een sterke band hebt met de regio. Voor meer informatie over de open call: zie deze flyer (pdf-bestand).
 
Jaarprogramma 2019
Dit zijn de tentoonstellingen die u in 2019 kunt bekijken:
 
Alda Brunenberg
Tentoonstellingsperiode: 18 april t/m 26 mei 2019
 
Alda Brunenberg (Weert, 1938) heeft inmiddels haar sporen verdiend in de kunstsector in Weert. Op latere leeftijd is ze een studie Keramische Vormgeving gaan volgen aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Sindsdien heeft ze haar werk op diverse exposities en in diverse publicaties in binnen- en buitenland getoond. Het werk van Alda kenmerkt zich door krachtige natuur-gebonden vormen, zoals stenen, bollen en schalen. Daarnaast zijn de kleurige glazuren een bijzonder kenmerk van haar werk. Alda ziet haar presentatie in de Annex als wellicht de laatste mogelijkheid om een overzichtstentoonstelling te realiseren van haar nieuwste werk, mogelijk aangevuld met ouder werk dat daarbij past.
 
Reinier Vrancken
Tentoonstellingsperiode: 13 juni t/m 28 juli 2019
 
Reinier Vrancken (Weert, 1992) vertrok naar Rotterdam om op zoek te gaan naar gelijkgestemden en een podium voor zijn conceptuele manier van tentoonstelling maken. Nu grijpt hij zijn kans om de stad waarin hij is opgegroeid kennis te laten maken met zijn werk. Reinier houdt zich bezig met de lenigheid van betekenis. Wanneer twee dingen in betekenis overlappen ziet hij dit als een mogelijkheid om een proces van associëren te openen. Zo komt hij tot nieuwe manieren van waarnemen. Zijn kunstwerken bestaan vaak uit interventies, teksten, acties, gebaren en toegeëigende objecten. Door zijn tentoonstelling in de Annex wil Reinier de stad Weert een tegengeluid bieden. Zijn subtiele, haast minimale presentaties met hun conceptuele en poëtische inslag, staan in sterk contrast met datgene wat we in Weert gewend zijn.
 
Jennifer De Graaff
Tentoonstellingsperiode: 15 augustus t/m 29 september 2019
 
Jennifer De Graaff (Weert, 1988) wil na haar studie Fine Art Media in Dublin - Ierland, voet aan de grond krijgen in haar geboortestad. Haar werk bestaat uit een mix van media, (digitale) tekeningen, fotografie en installaties. In het werk manipuleert ze de kijker door verwarring te veroorzaken. Het is een voorstelling van anekdotes en persoonlijke ervaringen. Jennifer ziet haar presentatie in de Annex als de kans om zich na haar studie verder te ontwikkelen als kunstenaar. De presentatieperiode biedt haar de kans te experimenteren en zelf te beslissen wat de bezoeker te zien krijgt. Voor het eerst zonder het vangnet van een academie, maar wel met als doel om te leren.
 
Hester van Tongerlo
Tentoonstellingsperiode: 17 oktober t/m 24 november 2019
 
Hester van Tongerlo (Weert, 1991) is afgestudeerd aan de Maastricht Academy of Fine Arts and Design. Nadat ze de kunstacademie heeft afgerond verhuisde ze naar Nederweert-eind. In haar werk is ze bezig met het onderzoek naar het gedrag van de mens. Daarin zoekt ze de grens op. De vraagstukken die ontstaan tijdens het onderzoek, projecteert ze op zichzelf. De resultaten van haar onderzoek presenteert zij in de vorm van installaties. In die installaties heeft Hester vaak zelf een rol als menselijk proefpersoon of als toeschouwer. Hester omschrijft de periode in de Annex als een unieke kans om eindelijk aan haar geboortestad te laten zien wat ze al op veel andere plekken in Nederland en buitenland mocht laten zien.
 
De Annex
Het ontstaan van de ruimte De Annex is voortgekomen uit het in 2017 vastgestelde aanvullende cultuurbeleid van de gemeente Weert en is gelieerd aan het Gemeentemuseum Weert. De Annex ambieert een positieve bijdrage te leveren aan het draagvlak voor hedendaagse beeldende kunst en vormgeving, wil een podium zijn voor jong en gevestigd talent en hoopt vanuit die positie de kunst- en vormgevingssector in de regio te versterken.

Aanvang: 18 april 2019
Einde: 24 november 2019


Bekijk het aanbod van De Annex te Weert

Reageren

Uit In Limburg