alles in LIMBURG LIMBURG Heeft De Toekomst

Op zoek naar het DNA van Limburg en Roermond
Expositie ECI Roermond te Roermond

Op zoek naar het DNA van Limburg en Roermond
EXPOSITIE ECI Roermond
© Foto: Gemeente Roermond

Bestaat er zoiets als ‘de Limburger'? Wat maakt je tot Roermondenaar? Dat je er woont? Dat je van vlaai houdt, of van kebab? Dat het dialect je moedertaal is, of mag dat ook Duits of een andere taal zijn? Of zijn het juist heel andere dingen die je tot Limburger of Roermondenaar maken?
 
Het antwoord op deze vragen vind je tussen 14 september en 24 november tijdens de gratis tentoonstelling ‘DNA van Limburg - editie Roermond' in de ECI Cultuurfabriek.
 
Op 13 september tussen 15.00 en 17.00 wordt de tentoonstelling officieel geopend door wethouder Ferdinand Pleyte. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.
 
De tentoonstelling nodigt de bezoekers uit hun eigen identiteit te onderzoeken. Bezoekers denken mee en dragen actief bij aan het verhaal van Limburg en van Roermond. De expositie is ontwikkeld door het Limburgs Museum en was daar ook al eerder te zien. Nu reist de expositie door de provincie en brengt het Limburgs Museum deze naar verschillende locaties. Na de gemeente Heerlen heeft nu ook de gemeente Roermond besloten de tentoonstelling aan te bieden aan iedereen die nieuwsgierig is naar zijn of haar identiteit.
 
‘DNA van Limburg - editie Roermond' is een boeiende, interactieve ervaring over burgerschap en verdraagzaamheid, gekoppeld aan de identiteit van Limburg en - in deze editie - Roermond. Daarnaast vinden diverse randprogramma's plaats die zeker de moeite waard zijn.
 
Entree: GRATIS 


Aanvang: 14 september 2019
Einde: 24 november 2019


Bekijk het aanbod van ECI Roermond te Roermond

Reageren

Uit In Limburg