alles in LIMBURG LIMBURG Heeft De Toekomst

Ik ben jou, maar dan over een heleboel jaar.

Ik ben jou, maar dan over een heleboel jaar.
Blog
Foto geplaatst door: Alec van Dobben

Hallo, ik zal me even voorstellen. Ik ben jou, maar dan over een heleboel jaar. Wat ik kom doen nu ik me hier zo meld, is jou vertellen hoe je van wie je nu bent veranderd bent in wie ik nu ben. Ik zal je niet te veel beïnvloeden, details zal ik besparen, maar ik kan je wel vertellen dat jouw leven intussen zoveel mooier is dan dat je je nu kunt voorstellen!

Je vraagt me of jij uiteindelijk echt mij wordt? Dat hangt ervan af. Ik ben een van de mogelijke versies van jou in de toekomst. Of jij mij wordt hangt af van jouw keuzes. Er zijn nog veel meer mij’s in deze tijd. Ik ken ze niet, maar doordat ik me de afgelopen jaren verdiept heb in wat ik je hier wil vertellen weet ik dat ze bestaan.

Weet je, iedere keuze die je maakt verandert jouw toekomst. En geloof het of niet, er is wetenschappelijk bewijs 1 dat de versie van jou die de andere keuze gemaakt heeft ook blijft bestaan. Niet in dezelfde ervaring als waar jij in zit maar in een eigen ervaring. En de versie van jou die niet heeft gekozen maar die gewoon is doorgegaan zoals alles ging. Best wel complex hè als je er over nadenkt. Gelukkig ben je je dit gewoonlijk niet bewust.

Maar goed, ik wil je graag wat meer vertellen over hoe dit werkt. Het is alleen te veel voor een keer dus ik zal de komende tijd wat vaker kort iets opschrijven. En ik kan me voorstellen dat je vragen hebt dus voel je vrij om die te stellen. Wat je voor nu moet weten is het volgende: Het maakt niet uit waar je in je leven bent aanbeland. Elke keuze heeft de mogelijkheid jouw leven te veranderen. Je hóéft trouwens niet te veranderen. Als je dik tevreden bent over je leven en als alles gaat zoals je wilt kun je gewoon de dingen blijven doen die je doet. De kans is groot dat je leven dan blijft gaan zoals het gaat. Als er iets verandert zal het in die gevallen waarschijnlijk niet aan jou liggen.

Maar goed, ik dwaal af. Als je nog dromen en wensen hebt die nog niet in vervulling zijn gegaan dan is de kans groot dat je iets anders moet doen of een andere keuze moet maken om ze uit te laten komen. Het goede nieuws is dat je verleden daar niets mee te maken heeft. Je kunt op dit moment of op elk moment in de toekomst je keuzes veranderen.

Mocht het je nog niet duidelijk zijn, besef je dan nu even het volgende: Waar je nu staat in je leven is het gevolg van de keuzes die je in het verleden hebt gemaakt. Of die je niet hebt gemaakt natuurlijk. Op dit moment ben je niet meer beperkt in het maken van keuzes die jouw toekomst vormgeven dan wat je in het verleden was. Het enige verschil is dat je keuzes uit het verleden hun beloop al hebben gehad en dat je het resultaat nu al als “werkelijkheid” ervaart. De keuzes die je nu kunt maken zijn nog niet “werkelijk” geworden en daarom ervaar je het als onzeker. En je weet nooit 100% zeker dat je krijgt waar je op uit bent. Je weet alleen dat jouw intentie, de keuze die je nu maakt met de verwachtingen en bedoelingen die je erbij hebt, iets in gang zullen zetten. Dingen zullen niet blijven zoals ze zijn.

In het Engels is er een gezegde dat losjes vertaald het volgende betekent: Als wat je doet niet oplevert wat je wilt, verander dan wat je doet.

Genoeg nu over de droge theorie. Het wordt pas interessant wanneer je hiermee gaat spelen. Er zijn genoeg boeken over geschreven en je kunt in jouw tijd geen hip en trendy tijdschrift openslaan of radio / tv / podcast uitzending nemen of er wordt over gepraat. Vaak gaat het dan over grote woorden in de strekking van “Het Geheim”, of “Geef je leven vorm door visualiseren”. Er zijn grote bekende namen en nog veel meer onbekenden die daar iets over hebben geschreven.

Ergens tussen nu jij jij bent en wanneer je mij bent ben je hiermee in aanraking gekomen. Misschien wel doordat je een blog las waarin iemand opschreef dat jouw toekomstige jij je iets te vertellen had. Misschien ook wel op een ander moment.

De grote grap over jouw toekomst is namelijk dat er helemaal geen geheim, magie of studie aan te pas komt. We doen het 24/7. En de reden dat we het niet zien is omdat we vooruit kijken en omdat we vergeetachtig zijn. Daardoor is niet duidelijk hoe het in zijn werk gaat.

Als je nou eens terugkijkt… zie je dan niet dat het gewoon logisch is? Dat je een resultaat gekregen hebt door de keuzes die je gemaakt hebt? Alleen wist je toen je de keuze vroeger maakte niet dat je daar bewust iets in kon sturen. Daardoor leken de resultaten van je keuzes willekeurig. Wanneer je vanuit je leven nu waarin je je wellicht machteloos en nietig voelt – een speelbal van hoe het leven loopt en van de beslissingen van andere mensen – wanneer je daarvandaan naar die grote zwarte onzekere toekomst kijkt, dan is het moeilijk je voor te stellen dat die gaat opleveren wat je wilt. Bovendien heb je in het verleden vaker teleurstellingen ervaren. En boven alles wil je je die besparen in de toekomst. Liever nog berust je in je leven zoals het nu is dan dat je het risico loopt opnieuw teleurgesteld te raken.

Maar… als ik je nu zou zeggen dat het enige dat er nodig is om jouw leven van nu te veranderen in het leven waarin jouw dromen werkelijk zijn, is dat je met een doel voor ogen nieuwe keuzes maakt. En zo’n doel is heel makkelijk te stellen.

Stel je je leven voor, met al je zintuigen, alsof je al hebt bereikt wat je wilt. Leef je je daarin in. Ga er in op. Fantaseer, schrijf, zoek plaatjes en teksten die het uitbeelden. Doe dat dagelijks. Kort en krachtig. Geen uren. Vaak is 10 minuten elke dag al voldoende. Je verandert daardoor iets in je hersens 2 waardoor het steeds makkelijker wordt om zo te denken. Het belangrijkste is dat je al je zintuigen erin betrekt. Beleef het echt, ruik, proef, voel, zie het voor je. Hoor gesprekken die je dan voert. Alsof JE HET AL HEBT.

En vanaf het moment dat je helder hebt wat je wilt ga je keuzes maken alsof je al zo leeft. Niet langer de keuzes die je altijd maakte. Niet langer keuzes vanuit een angst dat je niet hebt wat je wilt en het wellicht nooit bereikt. Nee, keuzes die jouw toekomstige ik zou maken. Zo bereik je wat je wilt hebben.

Het is wellicht wat veel om dit nu allemaal over je uit te storten. Al is het pas het topje van de ijsberg. Ik heb er veel tijd in gestoken en heb zin om het je allemaal te vertellen. Daarom zal ik in de komende tijd meer hierover opschrijven.

Waar ik dan onder andere op in zal gaan is:

- Wat gebeurt er met de jou die een andere keuze heeft gemaakt dat jij?
- Hoe kan het dat ik schrijf dat je je dromen kunt laten uitkomen terwijl ik tegelijkertijd schrijf dat je nooit precies kunt sturen wat je wilt krijgen?
- Hoe zit het met andere mensen die met jouw keuzes te maken hebben?
- Bestaat er een Best Practise, een bewezen effectieve manier om met deze concepten aan de slag te gaan?
- Hoe kun je zo duidelijk stellen dat er geen magie in het spel is en dat er geen geheime krachten meespelen?
- Hoe kan het dat ik jou vanuit de toekomst dit allemaal kan vertellen? Terwijl tijdreizen niet mogelijk is en terwijl iemand die ik helemaal niet ken dit opschrijft?

Genoeg om naar uit te kijken dus. Laat weten als je vragen hebt en vooral ook als je hier mee aan het spelen bent gegaan en je leuke resultaten aan het behalen bent.

Groetjes voor nu,

Jij. (uit de toekomst)

Reageren

Auteur

Alec van Dobben

Alec van DobbenMaastricht

Ik ben Alec Brett van Dobben en naast mijn werk als Body Stress Release practitioner ben ik me al tientallen jaren aan het verdiepen in de onderliggende oorzaak dat sommigen heel succesvol zijn in alles dat ze doen terwijl anderen als een speelbal door omstandigheden worden meegesleurd. Vanuit mijn achtergrond als wetenschapper zoek ik naar feiten en ben ik wars van zweverig geklets. Maar door mijn zoektocht naar wat de Magie van het Leven wordt genoemd ben ik gaan beseffen dat er een universeel principe werkzaam is - namelijk dat datgene waar je naar kijkt beïnvloed wordt door wie er kijkt en hoe die er naar kijkt. De observator ziet terug hoe hij is wanneer hij iets waarneemt. Ik zoek de raakvlakken tussen deze universele principes en de wetenschappelijke "evidence based" beschrijving. Ga je met mij mee op ontdekkingstocht?