alles in LIMBURG LIMBURG Heeft De Toekomst

Ik wil rust in mijn hoofd, focus in mijn brein, energie in mijn werk..!

Ik wil rust in mijn hoofd, focus in mijn brein, energie in mijn werk..!
Blog
Foto geplaatst door: Jantina Prins

Heel veel goede voornemens voor 2019 die ik voorbij zie komen hebben te maken met een betere gezondheid: mentaal en fysiek. Ik zie dat mensen zich in 2019 veel meer willen bezig houden met dingen en mensen die er echt toe doen, die belangrijk zijn voor ze, zoals de partner, kinderen, vriendschappen. En men wil zich in 2019 minder bezig houden met altijd moe zijn, te veel dingen tegelijk doen, en dingen doen waar je niet achter staat of te weinig tijd nemen om opnieuw op te laden.

Voornemens en doelen bepalen geeft energie. Het is heel fijn om doelen te halen en ambitie te hebben. Ambitie is heel persoonlijk en voor niemand gelijk.  En als je voldoende energie krijgt uit jouw ambitie dan ben je in balans. Dan zou je kunnen zeggen dat je “vitaal” bent. Op alle vlakken. Een meer allround leven, waarbij genieten ook mag. Dat is waar veel mensen naar streven in 2019. Dan kun je ook stress opvangen en net even dat extra tandje bijzetten als het nodig is.

Want ben je overdag veel bezig met waar je niet blij van wordt, dan kost het je alleen maar energie. Zelfs als je goed bent in je werk of wanneer je succesvol bent. Want dat wil niet zeggen dat je er ook voldoening uit haalt: dat jij er zelf er een gelukkig mens van wordt.

Daarom is het belangrijk dat je goed in kaart hebt gebracht wat je wil, wat je doelen en je ambities zijn. En op welke manier jij dit het beste kunt doen. Want jijzelf weet de beste manier om alles uit je leven te halen. Ook in 2019. Dus doe vooral regelmatig die check of je nog op de goede weg bent als het gaat om je eigen kompas naar jouw doelen.

Maak bijvoorbeeld eens een lijst op een A4-tje, met twee kolommen naast elkaar. Waarvan de linkerkolom de titel heeft: dit geeft me energie en de rechterkolom de titel heeft: dit slurpt energie. Schrijf dan in elke kolom de activiteiten die je zoal dagelijks doet en zet die in de voor jou juiste kolom. Het zou zo maar kunnen dat de ene kolom een langer lijstje heeft dan de andere kolom. Dat is best interessant om eens naar te kijken.

Rust in je hoofd krijg je als je weet wie je bent, wat bij je past en wanneer leert hoe je dat kunt bereiken. Focus in je brein krijg je als je weet hoe je brein functioneert en hoe je dat optimaal kunt inzetten. Energie in je werk krijg je door zoveel mogelijk te werken vanuit je eigen Sweet Spot. Dat is het punt waar ambitie, autonomie en zingeving elkaar raken.

lein kinderen hebben het van nature: zij voelen goed aan wat ze interessant vinden en kunnen zich verliezen in het spel. Zo zou je ook willen leven en werken in 2019: volle kracht vooruit met 100% energie...!

Reageren

Auteur

Jantina Prins

Jantina PrinsMaasbracht

Ik ben eigenaar van bureau Prinssynergy. Ik train en coach ondernemers en professionals op vitaliteit zoals “Rust in je hoofd, Focus in je brein en Energie in je werk”. Ik heb een methodiek ontwikkeld met de naam ‘Het Nieuwe Ambitieus’ waarin ik jou leer hoe je weer rust en ruimte voor inspiratie en stressvriendelijke ambitie in je leven brengt. Zodat jij met optimale energie goede prestaties neer kunt zetten en weet hoe jij een leven kunt leiden waarin je helemaal tot je recht kunt komen en de 24-7 stress-economie achter je laat.